Skådespelare

Erik Magnusson : Skådespelare

Erik Magnusson

Skådespelare

Pontus Plænge : Skådespelare

Pontus Plænge

Skådespelare

Utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm. Verksam sedan 1993 vid teatrar som KulturhusetStadsteatern i Stockholm, Turteatern, Radioteatern och Östgötateatern. Bland rollerna märks Mercutio i Romeo och Juliet, Freddy Eynsford-Hill i Pygmalion, Fyedka i Spelman på taket, Anybodys i West Side story, Rocky Gravo i Maratondansen, Prior i Angels in America, Georges i La Cage aux Folles. På Shakespeare på gräsgården/Shakespearefabriken: Macduff i Macbeth, Viola/Sebastian i Trettondagsafton Hamlet, Teseus/Oberon i En midsommarnattsdröm, Brutus i Julius Caesar och Don Pedro i Mycket väsen för ingenting. Som regissör har han bl.a. satt upp Strindbergs Dödsdansen på Malmö Stadsteater, Shakespeares Romeo och Juliet på Dalateatern, Hjalmar Bergmans Swedenhielms, Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap och Michael Frayns fars Rampfeber på Östgötateatern. På Shakespeare på Gräsgården/Shakespearefabriken har Pontus satt upp t.ex. Trettondagsafton, Köpmannen i Venedig, Kung Lear, Rickard III, Mycket väsen för ingenting och Vintersagan. Senast medverkade Pontus i The sound of music på KulturhusetStadsteatern i Stockholm.

Per- Johan Persson : Skådespelare

Per- Johan Persson

Skådespelare

Per-Johan är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995 – 1999. Har varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bland annat Teater Västernorrland, Dalateatern, Ung Scen Öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan tillhör det konstnärliga rådet i Shakespeare på Gräsgården/Shakespearefabriken och har medverkat sedan starten. Per-Johan är också anställd vid Teateralliansen.

Inga Onn : Skådespelare

Inga Onn

Skådespelare

Inga är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige. Det har blivit många klassiker genom åren. Hon återvänder ofta och gärna till teater för barn och unga och har turnerat mycket, särskilt med Estrad Norr, regionteatern i Östersund, där hon regidebuterade 2016. Sedan dess har hon regisserat parallellt med skådespeleriet. De senaste åren har hon även hunnit med att undervisa skådespelarstudenter, främst i Shakespeares texter och i verslära. På Shakespeare på Gräsgården har vi sett henne spela många roller, bland andra Ofelia i Hamlet 2004, Rosalind i Som ni vill ha det 2011, Hippolyta/Titania i En midsommarnattsdröm 2015, Lans i Två adelsmän från Verona 2018 och Lady Macbeth 2019. Sommaren 2021 var hon Paulina i Vintersagan. Inga tillhör teaterns konstnärliga råd och Mycket väsen för ingenting var hennes regidebut på Shakespearefabriken 2022.

Magdi Saleh : Skådespelare

Magdi Saleh

Skådespelare

Nina Dahn : Skådespelare

Nina Dahn

Skådespelare

Björn Wahlberg : Skådespelare

Björn Wahlberg

Skådespelare

Susanne Gunnersen : Skådespelare

Susanne Gunnersen

Skådespelare

Björn Asp Lundqvist : Skådespelare

Björn Asp Lundqvist

Skådespelare