Skådespelare

Pontus Plænge : Regissör/Skådespelare

Pontus Plænge

Regissör/Skådespelare

Utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm. Verksam sedan 1993 vid teatrar som KulturhusetStadsteatern i Stockholm, Turteatern, Radioteatern och Östgötateatern. Bland rollerna märks Mercutio i Romeo och Juliet, Freddy Eynsford-Hill i Pygmalion, Fyedka i Spelman på taket, Anybodys i West Side story, Rocky Gravo i Maratondansen, Prior i Angels in America och Georges i La Cage aux Folles. På Shakespeare på Gräsgården/Shakespearefabriken: Macduff i Macbeth, Viola/Sebastian i Trettondagsafton, Hamlet, Teseus/Oberon i En midsommarnattsdröm, Brutus i Julius Caesar och Don Pedro i Mycket väsen för ingenting. Som regissör har han bl.a. satt upp Strindbergs Dödsdansen på Malmö Stadsteater, Shakespeares Romeo och Juliet på Dalateatern, Hjalmar Bergmans Swedenhielms, Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap och Michael Frayns fars Rampfeber på Östgötateatern. På Shakespeare på Gräsgården/Shakespearefabriken har Pontus satt upp t.ex. Trettondagsafton, Köpmannen i Venedig, Kung Lear, Rickard III, Mycket väsen för ingenting och Vintersagan. Senast medverkade Pontus i ”The sound of music” på KulturhusetStadsteatern i Ronny Danielssons regi, samt som Don Pedro i förra årets ”Mycket väsen för ingenting” på Shakespearefabriken. Under vintern regisserade han Lars Noréns ”Kaos är granne med Gud” på Östgötateatern.

Per- Johan Persson : Skådespelare

Per- Johan Persson

Skådespelare

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995–1999. Har varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bland annat Teater Västernorrland, Dalateatern, Ung Scen Öst, Dramaten och Östgötateatern. Under våren hade Per-Johan stor framgång som Ernst i Lars Noréns Kaos är granne med Gud på Östgötateatern. Per-Johan tillhör det konstnärliga rådet i Shakespeare på räsgården/Shakespearefabriken och har medverkat sedan starten. Per-Johan är också anställd vid Teateralliansen.

Inga Onn : Skådespelare

Inga Onn

Skådespelare

Inga är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat på en rad teatrar runt om i Sverige. Det har blivit många klassiker genom åren och hon återvänder även ofta och gärna till teatern för barn och unga. Hon har turnerat mycket i många
regioner i Sverige och har återkommande arbetat för bland annat Uppsala stadsteater, regionteatern Estrad Norr i Östersund och här
på Shakespearefabriken i Vadstena. Hon regidebuterade på Estrad Norr i 2016 och har sedan dess regisserat parallellt med skådespeleriet. På Shakespearefabriken regisserade hon förra sommarens föreställning ”Mycket väsen för ingenting”. De senaste åren har hon även hunnit med att undervisa skådespelarstudenter, främst i arbete med vers och bunden text och då främst Shakespeares texter. Hon är sedan 2021 på deltid huvudlärare i ämnet scensframställning på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. På Shakespeare på Gräsgården har vi sett henne spela många roller, bland andra Ofelia i Hamlet 2004, Rosalind i Som ni vill ha det 2011, Hippolyta/Titania i En midsommarnattsdröm 2015, Lady Worchester i Henrik IV 2016, Lady Capulet i Romeo och Juliet 2017, Lans (med hunden Nash!) i Två adelsmän från Verona 2018, Lady Macbeth 2019 och Paulina i Vintersagan 2021. Inga tillhör teaterns konstnärliga råd.

Björn Asp Lundqvist : Skådespelare

Björn Asp Lundqvist

Skådespelare

född och uppvuxen i Stockholm.Efter gymnasieexamen flyttade Björn till Filippinerna för att börja studera scenkonst och film. Det blev två år i Sydostasien plus ett år i Australien innan han återvände hem. Väl hemma igen började Björn arbeta som skådespelare på film innan han år 2018 sökte och kom in på folkuniversitetet Skara Skolscens skådespelarutbildning. Efter examen från Skara Skolscen översatte han tillsammans med en tidigare klasskamrat från skolan pjäsen This is Our Youth skriven av Kenneth Lonergam till svenska, som han spelade år 2019-2020 på Odenplan i Stockholm. De tre senaste somrarna har Björn tillbringat i Småland och spelat utomhusteater på High Chaparral och Astrid Lindgrens värld. 2022 blev Björn intagen till Stockholms konstnärliga högskola
där han nu efter sommaren börjar sitt andra år på kandidatprogrammet i skådespeleri. Björn medverkar i årets föreställning av Argbiggan som studerande skådespelare och stipendiat via Vänföreningen.

Marika Strand : Skådespelare

Marika Strand

Skådespelare

Marika har arbetat som skådepelare i Östgötateatern fasta ensemble sedan 1990. Dessförinnan var hon engagerad i Helsingborgs stadsteater och Älvsborgsteatern. På Östgötateatern har hon medverkat i bland annat Ett Dockhem, Timmarna med Rita, Vildanden, Farliga Förbindelser, Änglar i Amerika, SwedenhielmsEnsam och Rampfeber, Fly Me To the Moon och Kaos är Granne med Gud. 

Under hösten 2023/2024 är hon aktuell i musikalen Waitress. Under våren 2024 ser vi henne i den turnerade föreställningen på länet Rut & Ragnar.  

 

Isabel Reboia : Skådespelare

Isabel Reboia

Skådespelare

Alexander Ohakas : Skådespelare

Alexander Ohakas

Skådespelare

Karin Rönnle : Skådespelare

Karin Rönnle

Skådespelare

Alexander Fischier : Skådespelare

Alexander Fischier

Skådespelare

Anna-Karin Håkansson : Skådespelare

Anna-Karin Håkansson

Skådespelare