Skådespelare

David Bengtsson –  Claudio : Skådesspelare

David Bengtsson – Claudio

Skådesspelare

Studerat på Kulturamas skådespelarutbildning. Nyutexaminerad från Skådespelarutbildningen på Teaterhögskolan i Malmö 2022. Medverkat i ”Sex roller söker en författare” på Backa teater i Göteborg 2021. David var aktuell som skådespelare i Vintersagan 2020–2021.

David Gustavsson –  Nypon : Skådespelare

David Gustavsson – Nypon

Skådespelare

Utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 1995–1998. Clown och commediahalvåret på Teaterhögskolan i Stockholm 2007. Otaliga teaterroller bl a i Romateaterns uppsättning av En vintersaga, Dramaten Lauras läppar och Stockholms Stadsteaer i Maria Bloms uppsättningar. Flertal filmroller som (huvudrollen) Fredrik i Kjell Sundvalls Vinnare och förlorare, Danne (huvudrollen) i Fishy av Maria Blom och Niklas Eriksson i Flickan som lekte med elden av Daniel Alfredsson och TV-roller i produktioner/TV serier som Humorlabbat, Solsidan, Anna Blomberg Show, Grotescos sju mästerverk och Lukas Moodysons Gösta.

Nina Dahn – Beatrice : Skådespelare

Nina Dahn – Beatrice

Skådespelare

Utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg 2017–2020. Under sin utbildning gjorde hon praktik i Puntila och hans dräng Matti på Göteborgs stadsteater. Hon har sedan sin examen varit anställd på Dramaten och setts i bland annat Liv Strömqvist tänker på sig själv och I väntan på att gå. I höst är Nina aktuell i Macbeth och Brott och straff på Dramaten.

Philip Lithner –  Benedikt :

Philip Lithner – Benedikt

Utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå 2012–2015. Han har bl a medverkat i teaterföreställningarna Sjopalovic resande teatersällskap på Teater Theatron 2021, Oscar Liljas försvinnande på Malmö Stadsteater 2019, Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien på Masthuggsteatern 2018, Pastor Qvist på Marsvinsholmsteatern 2017. Philip har även medverkat i filmer och tv-serier som Vår tid är nu säsong 3 2018, Alla hästar hemma 2018, Medan vi lever 2015 och Det mest förbjudna 2015.

Karolina Mindell Kidanu – Borachio : Skådespelare

Karolina Mindell Kidanu – Borachio

Skådespelare

Nyutexaminerad från Skådespelarutbildningen på Teaterhögskolan i Malmö 2022. Hösten 2021 gjorde hon sin praktik på Strindbergs Intima Teater i föreställningen Utopier i verkligheten. 

Paula Brandt – Broder Frans : Skådespelare

Paula Brandt – Broder Frans

Skådespelare

Utbildad statens scenskola Stockholm 1966–69. Därefter engagemang på Länsteatrar och Dramaten. I Fria grupper som Turteatern och Musikteatergruppen Oktober. Var med och skapade Tältprojektet i Göteborg. Engagemang på Dalateatern, Västerås teater, Skellefteå, Sundsvall samt medverkat i en flera filmer. Utbildad till Logonom därefter erbjudande att vara med och starta en Teaterhögskola i Luleå-96. Genom SIDA har Paula arbetat i Mellan Östern. Syrien, Jordanien, Egypten, Libanon och Palestina som hade behov av en röst-och teaterlärare. 

Pontus Plænge – Don Pedro : Skådespelare

Pontus Plænge – Don Pedro

Skådespelare

Utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm. Verksam sedan 1993 vid teatrar som KulturhusetStadsteatern i Stockholm, Turteatern, Radioteatern och Östgötateatern. Bland rollerna märks Mercutio i Romeo och Juliet, Freddy Eynsford-Hill i Pygmalion, Fyedka i Spelman på taket, Anybodys i West Side story, Rocky Gravo i Maratondansen, Prior i Angels in America, Georges i La Cage aux Folles. På Shakespeare på gräsgården/Shakespearefabriken: Macduff i Macbeth, Viola/Sebastian i Trettondagsafton Hamlet, Teseus/Oberon i En midsommarnattsdröm, Brutus i Julius Caesar och Don Pedro i Mycket väsen för ingenting. Som regissör har han bl.a. satt upp Strindbergs Dödsdansen på Malmö Stadsteater, Shakespeares Romeo och Juliet på Dalateatern, Hjalmar Bergmans Swedenhielms, Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap och Michael Frayns fars Rampfeber på Östgötateatern. På Shakespeare på Gräsgården/Shakespearefabriken har Pontus satt upp t.ex. Trettondagsafton, Köpmannen i Venedig, Kung Lear, Rickard III, Mycket väsen för ingenting och Vintersagan. Senast medverkade Pontus i The sound of music på KulturhusetStadsteatern i Stockholm.

Per- Johan Persson – Leonato : Skådespelare

Per- Johan Persson – Leonato

Skådespelare

Per-Johan är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995 – 1999. Har varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bland annat Teater Västernorrland, Dalateatern, Ung Scen Öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan tillhör det konstnärliga rådet i Shakespeare på Gräsgården/Shakespearefabriken och har medverkat sedan starten. Per-Johan är också anställd vid Teateralliansen.

Rebecca Holmlund – Margaretha /Surkart : Skådespelare - Stipendiat

Rebecca Holmlund – Margaretha /Surkart

Skådespelare - Stipendiat

Utbildad på Bona Folkhögskolas teaterlinje 2017-2018 därefter Calles Flygare Teaterskola 2018-2020. Rebecca har sedan dess arbetat på Ung Scen/öst som bland annat regiassistent och vikarierande produktionsassistent. Under 2020–2021 höll Rebecca även i barn- och ungdomsgrupper på Globenteatern i Linköping.

Rebecca Gorwat – Hero : Skådespelare - Stipendiat

Rebecca Gorwat – Hero

Skådespelare - Stipendiat

Har avslutat sitt första år på programmet för mimskådespeleri vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon har tidigare också studerat skådespeleri vid Calle Flygare Teaterskola. Utöver studentproduktioner har hon medverkat i Teater Norras Äga Rum 2017. Hon har också varit aktiv i ”Verket – en teatertrupp”, en grupp med främst nyanlända ungdomar som arbetar med utgångspunkt i den fysiska teatern, och har medverkat i uppsättningar som Mardrömmar 2018, Vi som drömmer 2019 och Jag är här nu 2020.

Åsa Ekeberg – Don John : Skådespelare

Åsa Ekeberg – Don John

Skådespelare

Född i Småland, uppvuxen i Västergötland och bosatt i Stockholm. Gick Skara skolscen 1979–80, scenskolan i Malmö 1980-83 och har därefter frilansat som skådespelare och regissör, mestadels på landets länsteatrar. Aanställd på Teateralliansen. Att få spela sommarteater är det bästa! Åsas första var ”Peer Gynt” på Teater Västernorrland 1984 och den senaste ”Tre Kärlekar” på Västerbottensteatern (som hon regisserade), 2012–13. Däremellan har hon, vad gäller Shakespeare, spelat häxa i ”Mac Beth” på Torekällberget i Södertälje och paddlat uppströms på Skellefteälven som Viola i ”Trettondagsafton”.