Film

Tack för sommaren 2022!

Vi tackar alla inblandade för sommaren 2022 med denna film som får sammanfatta sommaren och som får oss att längta tillbaka och känna nostalgi. På återseende 2023!


Shakespearefabrikens historia filmad av Runda Bordet Film 2021:

En unik teater mitt i en levande landsbygd. Shakespearefabriken är ett kreativt slott, med tinnar och torn från den svenska industrialismens historia. Strax utanför Vadstena, omhuldad av det östgötska jordbrukslandskapets bördiga fält ligger en byggnad som återuppstått till en mänsklig mötesplats. På asfaltstorget, stanna en stund och ta in Vätterns vidder. Möt upp i baren och mingla på nakna betonggolv. Varför inte samla vänner och fira födelsedag i foajén? Nötta tegelväggar skvallrar om det som varit och vad som komma skall. I scenrummet tas publiken på en tidsresa in i Shakespeares fyrahundraåriga universum. Vad vill ni uppleva här mer – modern dans, bröllop eller folkmusiksfestival? Det här är en kreativ mötesplats. Det här är Shakespearefabriken.
Vad är det för fortsättning som följer? Tillsammans har vi skapat en början. 23 somrar har ni kommit till oss och sett Shakespeares verk. Ni är medkreatörer till historien om Shakespeare i Vadstena, till det vi är idag. Nu packar vi ner det och flyttar det. Vi ska fylla fabrikens tomma rum med en scen, en läktare och nytt innehåll. Där ska vi skriva ny historia, tillsammans med er (och William Shakespeare!). Det har blivit dags att fabricera nästa kapitel. Vad finns egentligen i väskan? Vad händer på fabriken när väskan hittar hem? Vad vill ni se, känna, höra och uppleva på Shakespearefabriken? Ni är medregissörer till nästa kapitel. För det här är bara början…