Argbiggan 2023

William Shakespeares Argbiggan på Shakespearefabriken i Vadstena sommaren 2023

Shakespearefabriken i Vadstena är Sveriges enda exklusiva Shakespeareteater, och har sedan 1996 spelat den engelske dramatikerns pjäser. Från början fanns teatern på Gräsgården i det gamla klosterområdet invid Vadstena klosterkyrka, men 2019 flyttade teatern till en nedlagd foderfabrik strax utanför staden, som nu steg för steg omvandlas till en teater.

Ronny Danielsson, foto: Gunilla Isacsson

Sommaren 2023 gästas Shakespearefabriken för första gången av en extern regissör, Ronny Danielsson. Ronny är en av landets mest erfarna och anlitade regissörer och har gjort sig känd bl.a. för sina brett anlagda iscensättningar av musikaler som Jesus Christ Superstar, Evita och Les Miserables för att nämna några. Ronny Danielsson har också satt upp en rad av Shakespeares pjäser, något som ligger honom varmt om hjärtat: En midsommarnattsdröm, Som ni vill ha det, Romeo och Julia, En vintersaga, Argbiggan.

  – Det är med stor lust jag tar mig an Argbiggan tillsammans med ensemblen på Shakespearefabriken, säger Ronny Danielsson. Argbiggan är en kontroversiell pjäs som på många sätt landar mitt i vår samtid med en svår diskussion om könsroller, makt, förtryck och jämställdhet. Shakespeare är en av mina husgudar och möjligheten att möta de här erfarna shakespeareaktörerna i den här spännande miljön var helt enkelt oemotståndlig!

I ensemblen återfinns bl.a. Astrid Kakuli, Inga Onn, Magdi Saleh, Per-Johan Persson, Pontus Plænge och Björn Wahlberg.

Biljetter
Kommer du kunna köpa via vår hemsida, vi använder nortic som biljettsystem, biljetterna släpps i början av april!

Välkomna till oss i sommar!

Bild för nedladdning (press)